سیر سیاه تخمیری 5
سیر سیاه یا بلک گارلیک چیست؟ طرز تهیه سیر سیاه در منزل
معمولا روی بخاری ممکن است سیر پخته شود و رطوبت خود را از دست دهد. اگر از دمای بخاری به همان میزان که گفته شد مطمئن هستید (۶۰ تا ۹۰ درجه بدون کم و زیاد شدن) می توانید سیرها را در فویل بپیچید و در گرما برای مدتی بگذارید. اما معمولا بخاری چنین امکانی ندارد و نتیجه مورد نظر حاصل نمی شود. بعد از آماده شدن سیرهای سیاه (مطابق راهنمایی که پایینتر میخوانید)، آنها را درون محفظههایی دردار نگه دارید. توجه داشته باشید که باید مقداری فاصله میان سیرها باشد تا یکدیگر را لمس نکنند.
این روش نه تنها به شما امکان کنترل کیفیت محصول را می دهد، بلکه از مواد شیمیایی و افزودنی های غیر ضروری نیز جلوگیری می کند. سیر خشک، یک مادهی معطر و پرکاربرد در آشپزی است که در بسیاری از فرهنگهای آسیایی، به خصوص در غذاهای هندی، چینی، و تایلندی، جایگاه ویژهای دارد. این مادهی خشک شده، علاوه بر طعم و بوی قوی و دلپذیر، خواص تغذیهای قابل توجهی نیز دارد. برای بهرهبرداری بیشتر از خواص سیر، بهتر است آن را به صورت خردشده یا لهشده مصرف کنید، چراکه این کار به آزاد شدن ترکیبات فعال سیر کمک میکند. یکی از دلایلی که بسیاری از افراد ترجیح میدهند، سیر را به صورت پخته مصرف کنند، کاهش بوی تند آن است، این موضوع میتواند مصرف سیر را برای برخی افراد راحتتر کند تا بوی تند آن موجب آزار افراد نشود. پختن سیر میتواند بعضی از ترکیبات فعال آن را تغییر دهد، اما این به معنای از بین رفتن تمام خواص آن نیست، در واقع، سیر پخته نیز فواید زیادی برای سلامتی دارد.
در این زمان، حبههای سیر واکنشهای آنزیمی مختلف – مانند واکنش «میلارد» – را پشت سر میگذارند که باعث میشوند تغییر رنگ دهند و طعمی متفاوت در غذا پیدا کنند. همینطور که سیر در حال عمل آمدن است، واکنشهای میان قند و آمینواسیدهای سیر منجر به تجمع قند میشوند و حبههای آبدار، سخت و سفید رنگ سیر را به به شکل حبههایی قهوهای-سیاه و بسیار نرم درمیآورند. همینطور که سیر در حال عمل آمدن است، واکنشهای میان قند و آمینواسیدهای سیر منجر به تجمع قند میشوند و حبههای آبدار، سخت و سفید رنگ سیر را به به شکل حبههایی قهوهای-سیاه و بسیار نرم درمیآورند. سیر خام با تخمیر در دما و رطوبت کنترلشده به سیر سیاه تبدیل میشود.
در سال های اخیر این ماده غذایی پر خاصیت و بی بو در سراسر دنیا تولید و استفاده می شود. آلیسین یک ترکیب طبیعی سولفوری است که از سیر به دست می آید و خواص آنتی بیوتیک زیادی از جمله اثرات ضد ویروسی، ضد باکتری، ضد انگلی و ضد قارچی است. این بوی بد در واقع روش گیاه سیر برای دفاع از خود و خورده نشدن در برابر مهاجمان و حیوانات است. همانطور که در جدول ارزش غذایی بالا دیدید، سیر سیاه سرشار از مواد معدنی ضروری است و افزون بر اینها، دارای گروههای آنتی اکسیدانی فراوانی است که بر مزایای این فرآورده افزوده است.
سیر سیاه برای نخستین بار توسط کره ایها برای مصارف دارویی تولید شد و علاوه بر مصارف دارویی از این محصول درتهیه شکلات و یا نوشابههای انرژی زا نیز استفاده میشود. در مرحله بعدی اجازه دهید سیرها به مدت ۲ الی ۳ هفته و به شکلی پیوسته در معرض حرارت بالا قرار بگیرند تا نرم شوند و به رنگ مشکی درآیند. هر از گاهی آرامپز یا پلوپز خود را چک کنید و مطمئن شوید که روی تنظیمات حرارتی پایینتر قرار نگرفته یا خاموش نشده باشند. پس از آمادهشدن سیرهای سیاه، میتوانید آنها را داخل ظرفی دربسته تا ۳ ماه نگهداری کنید.
سیر تازه به عنوان ماده ای مغذی که باعث سلامت قلب می شود معروف است. سیر و سیر سیاه هر دو پلاک های چربی درون خون و رگ ها را کاهش می دهد. این پلاک های چربی با رسوب در بدنه رگ ها باعث تنگ شدن رگ ها و عروق شده و باعث کاهش جریان خون و افزایش فشار خون می شود. به همین خاطر پزشکان به مبتلایان به بیماری های قلبی و عروقی توصیه می کنند سیر مصرف کنند و سیر سیاه هم به همان میزان برای سلامت قلب و عروق مفید است، با این تفاوت که خوردنش خیلی آسان تر بوده و بوی بد ندارد. پژوهش ها نشان می دهد که خوردن آنتی اکسیدان ها باعث پیشگیری از دیابت و مشکلات مربوط به آن می شود و سیر سیاه یکی از غنی ترین منابع آنتی اکسیدان است.
سیر سیاه همان سیر معمولی است که تخمیر شده و محصول کشور خاصی نیست؛ بنابراین بذر سیر سیاه وجود ندارد و می تواند در هر کشوری تولید شود. در عین حال که سیر سیاه فواید بسیار زیادی برای سلامت عموم افراد دارد، این فرآورده ممکن است برخی گروههای خاص را تحت تاثیر قرار دهد و به آنها آسیبهای جدی وارد کند. هم سیر سفید و هم سیر سیاه مواد غذایی سالمی در وعدههای غذاییتان میتوانند باشند.
در حالی که سیر سیاه میتواند مکمل یک برنامه کاهش وزن باشد، ضروری است که آن را با یک رژیم غذایی متعادل، ورزش منظم و عادات سبک زندگی سالم برای همراه کنید. از نظر تغذیه، اعتقاد بر این است که سیر سیاه حتی از سیر معمولی مفیدتر است. در طی فرآیند تخمیر، ترکیبات موجود در سیر تجزیه میشوند و ترکیبات جدیدی تشکیل میدهند که راحتتر توسط بدن جذب میشوند. سیر سیاه همچنین دارای سطوح بالاتر آنتی اکسیدان نسبت به سیر معمولی است که می تواند به محافظت در برابر بیماری های مزمن کمک کند. پس سیر سیاه را از کجا می توان تهیه کرد؟ می توان آن را در فروشگاه های مواد غذایی تخصصی و برخی از فروشگاه های مواد غذایی، هم به صورت آنلاین و هم حضوری پیدا کرد. طی فرایند تهیه سیر سیاه، آلیسین ناپایدار به مولکولهای آنتیاکسیدانی پایدارتر تبدیل میشود.
سیر سیاه با سلام
سیر سیاه طب سنتی
سیر سیاه شرکت بیز
سیر سیاه شیراز
سیر سیاه شامپو
سیر سیاه شرکتی
سیر سیاه شرکت oab
سیر سیاه شده
سیر سیاه فرآوری شده
سیر سیاه در شیردهی